Tafelblad Steigerhout Rond 55-60mm dik

Het tafelblad is gemaakt van gedroogde en geschaafde steigerplanken. Deze planken zijn ideaal voor de meubelbouw. Hierdoor is de werking van het hout een heel stuk minder dan bij nieuwe steigerhouten planken. (let op: er is geen hout te verkrijgen dat niet werkt, om die reden worden producten van steigerhout niet retour genomen!)

Wij verkopen ook industriële tafelpoten, stalen onderstellen of steigerbuis onderstellen. Informeer naar de mogelijkheden!

Specificatie

 • Het schuren van het tafelblad is bij de prijs inbegrepen.
 • De maat van de tafelblad is in verschillende afmetingen verkrijgbaar.
 • De dikte van het tafelblad is 60mm.
 • De prijs is inclusief Btw.. LET OP GEEN TAFELPOTEN
 • "Afhalen" Je kunt het tafelblad afhalen in Zeewolde (op afspraak)
 • "Bezorgen" Je kunt het tafelblad thuis laten bezorgen door heel Nederland  voor €45
Steigerhout Tafelblad Rond

€ 150,00

 • 25 kg
 • Beschikbaar
 • Verzending binnen 1-5 dagen1

Steigerhout

Steigerhout wordt meestal gemaakt van vurenhout. Het hout wordt veel gebruikt in de bouw en de meubelindustrie. Steigerplanken zijn een trend vanwege de robuuste uitstraling en de massive dikte van het hout. Regen, wind en zon geven het hout een uniek karakter. Verder zorgen vaak ook bouwmaterialen zoals cement ervoor dat het hout zijn grijze kleur krijgt. Steigerhouten tuinmeubels en binnenmeubels zijn ecologische en milieuvriendelijke producten die zorgen voor een natuurlijke uitstraling. 

 

Onderhoud van steigerhout

Hoe moet ik mijn steigerhout onderhouden? Hoe kan ik mijn steigerhout onbehandeld buiten laten staan? Zijn steigerhouten meubels onderhoudsvrij? Dit zijn veel gestelde vragen. Er zijn vaak verschillende antwoorden en er zijn vele meningen en verhalen.

 

Steigerhout behandelen

Het is niet per se noodzakelijk om uw meubelen te behandelen zeggen velen. Sommigen beweren zelfs dat het juist beter is om het meubel onbehandeld buiten te laten staan. Toch is het beter om het steigerhout te behandelen. Door het hout te behandelen met beits, houtolie of impregneer vloeistof kan het hout beter tegen weersinvloeden waardoor de levensduur omhoog gaat. Een fout die veel gemaakt wordt is de behandeling met een lak of beits die niet vochtregulerend zijn. Er zitten altijd kleine scheurtjes in het hout hierdoor kan het vocht nog steeds naar binnen en uiteindelijk niet meer naar buiten. Het hout zal dan sneller gaan rotten.

 

Steigerhout een natuurproduct

Bedenk dat hout hout een natuurproduct is. Buiten zal het hout gaan werken. Daarom is het belangrijk dat de meubels op een juiste manier worden gemonteerd. Verder is de levensduur van steigerhout niet eeuwig, alles wat in weer en wind buiten staat wordt uiteindelijk kwalitatief minder.

 

Volg de onderstaande tips

Steigerhout is een mooi product. Om het mooi te houden is goed onderhoud echter van belang.

 • Plaats uw steigerhouten meubels niet op een erg vochtige plaats. Zet uw tuinmeubels het liefst juist zo open mogelijk neer, zodat wind en zon het hout droog kunnen houden. Plaats de meubels iets van de grond, zodat de wind er onderdoor kan. U zult merken dat de meubels hierdoor langer meegaan. 
 • Een waterdichte coating voor steigerhout is niet aan te raden. De ruwe structuur van het steigerhout maakt dit erg moeilijk. Wel kunt u het hout behandelen met steigerhoutbeits, houtolie of impregneer vloeistof. Deze artikelen zijn te bestellen in onze webshop. Ze zijn ook in onze winkel te koop.
 • Voor binnen is het aan te raden om het hout te drogen. Hierdoor voorkom je zoveel mogelijk de werking van het hout en de kiervorming. Natuurlijk is steigerhout een natuurproduct waardoor de werking van het hout altijd aanwezig blijft. Om het hout te drogen gaat de voorkeur uit om het hout goed op de lucht te drogen.
 • Gebruik bij het behandelen de juiste middelen en laat u adviseren door een specialist, de juiste onderhoudsmiddelen zijn in de website of in de winkel verkrijgbaar.

 

Niet doen

 • Goedkope meubels kopen die slecht zijn gemonteerd en/of gemaakt zijn van kwalitatief slecht hout.
 • De steigerhouten meubels plaatsen op een balkon of terras waar het water niet kan weglopen.
 • In de winter een zeil spannen over de meubels. Dit wordt een vochtige broeiplek.