Softclose

Softclose systeem
Softclose systeem Om de schuifdeuren bij het openen of sluiten op subtiele wijze af te remmen is het softclose systeem ontworpen. Dit is een klein en opvallend zwart kastje dat direct achter de schuifdeurrails gemonteerd wordt. Bij he ... (meer lezen)
€ 29,95 vanaf € 14,95 2

Losse schuifdeurrol schuifdeurhanger

Afstandhouders compleet

Schuifdeur kast onderdelen of plafond montage schuifdeursysteem

Met een extra deur pakket monteert u eenvoudig een extra schuifdeur aan dezelfde schuifrail.

Met een extra deur pakket monteert u eenvoudig een extra schuifdeur aan dezelfde schuifrail. Of u kunt met dit pakket een railsysteem zelf samenstellen. 

 

Het extra tweede deur pakket kan ook dienen als derde, vierde of vijfde deur bij een dubbel schuifdeursysteem. Het pakket bestaat uit twee stalen hangers, een vloergeleider en anti jump voor bovenop de schuifdeur. Dit laatste zorgt ervoor dat de deur niet van de rail af kan stoten. 

Soft stopper binnendeur kast houten
Softclose systeem schuifdeur

Het schuifdeursysteem van Schouten Woonidee is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met afwijkend design en kleurstelling. De techniek achter het schuifdeur railsysteem is overal gelijk. Rollers van staal met duurzame kogellagers schuiven soepel over de schuifdeurrails, van RVS staal of zwart met een luxe poedercoating. Omdat het schuifdeursysteem van hoogwaardige kwaliteit materialen is gemaakt en speciaal is ontworpen om zware houten deuren te dragen zal openen of sluiten keer op keer soepel en frictieloos gaan. Voor sommige gebruikers gaat het eigenlijk iets té soepel. Het softclose systeem remt de schuifdeur de laatste tien centimeter af.

 

Het softclose systeem heeft een compact en ingenieus design dat perfect aansluit op het design van het stalen schuifdeursysteem. Het werkt  met een klein, zwart kastje dat achter de schuifdeurrails gemonteerd wordt. Wanneer de deur bijna volledig open of gesloten is zal er een palletje in het kastje lopen met als resultaat het afremmen van de schuifdeur. Dit vindt plaats over een afstand van tien centimeter. Het systeem is vergelijkbaar met keukenlades maar dan speciaal ontworpen voor houten en stalen schuifdeuren van Schouten-Woonidee.

 

Net als bij houten schuifdeuren en het stalen schuifdeursysteem is het softclose systeem gemaakt met de beste materialen op basis van een eenvoudig ontwerp met een lange levensduur. Dit systeem is een optionele accessoire die zelf te monteren is voor situaties waarbij het afremmen van de schuifdeur voordeel biedt. Neem voor meer informatie over de werking van het softclose systeem gerust even contact met ons op.