DIY Boeren Schuifdeur


Barndoor Loftdeur Schuifdeursysteem

barndoor zelf maken steigerhout op maat
Schuifdeur Loftdeur Steigerhout Met zwart schuifdeursysteem

Loftdeuren, dubbele deuren, schuifrailsysteem!!

In woonbladen, tv-programma’s, online: overal kom je loftdeuren tegen. Dat vinden wij heel logisch, want we zijn verliefd op deze prachtige constructies voor deuropeningen en kasten. Een loftdeur is een ophangsysteem voor deuren, dat werkt met behulp van een schuifdeurrails. Doordat het principe vrij eenvoudig te monteren is, zijn er legio situaties waar een loftdeur tot zijn recht komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schuifkast voor al jouw kleding of schuifdeuren die de woonkamer stijlvol in tweeën verdelen? Hier lees je alles over dit unieke systeem, inclusief tips om jouw persoonlijke variant te creëren.

 

 

 

 

 

 


Wat is een schuifdeursysteem?

 

Met een schuifdeurrailsysteem wordt een mechanisme bedoeld dat hangers laat rollen over een korte rails. De hangers worden op een deur gemonteerd, waardoor een hangdeur systeem ontstaat. Deze ‘zwevende deur’ kun je perfect gebruiken voor het afsluiten van een ingebouwde kast of de toegang naar een andere ruimte. Met een schuifdeursysteem creëer je binnen schuifdeuren als stoere roomdivider en als mooie afwerking van muren. Dit type schuifdeur staat bekend als een loftdeur.Waaruit bestaat een schuifdeursysteem?

 

Om jouw schuifdeur flexibel van de ene naar de andere kant te laten rollen, heb je een aantal onderdelen nodig. Allereerst is dat natuurlijk een rail voor de schuifdeur. Deze bevestig je met de juiste materialen aan de muur of op het plafond, zodat je een stevige basis hebt voor jouw loftdeur. Bij een lange rail (bijvoorbeeld twee rails achter elkaar) kun je gebruikmaken van een railconnector om beide delen aan elkaar te maken. Vervolgens kies je het schuifdeur ophangsysteem dat bij jou past. De schuifdeurhangers zijn verkrijgbaar in stoere en opvallende uitvoeringen, maar je vindt eveneens subtiele geleiders voor schuifdeuren die je op de bovenkant van de deur monteert. Heb je de rails en het ophangsysteem uitgekozen, dan kun je de set aanvullen met afstandshouders en vloergeleiders. Deze laatste zijn belangrijk om te voorkomen dat de deur per ongeluk te schuin geduwd wordt ten opzichte van de rails. Desgewenst kun je jouw loftdeur afsluiten met een speciaal schuifdeurslot. En heb je liever wat openings- en sluitvertaging om te voorkomen dat de deur hard tegen het einde van de rails stoot? Dan is het loftdeur schuifdeur softclose systeem het product wat je zoekt!


Volledige keuzevrijheid van uw eigen schuifdeurbeslag met alle losse producten

Voor jouw interieur zoek je uiteraard items die passen bij jouw stijl én bij jouw woning. Zoek je sfeervolle schuifdeuren die een moderne of landelijke stijl versterken, maar wil je zelf de details van jouw schuifsysteem bepalen? Geen nood: Bij Schouten Woonidee bieden we de klant om zelf te bepalen hoe ze hun schuifdeurbeslag of elk onderdeel van dit loftdeursysteem te personaliseren. Kies voor een railsysteem schuifdeur met jouw favoriete hangers. Let daarbij niet alleen op je persoonlijke smaak, maar ook op de deur die je gekozen hebt! Zo combineert een ouderwetse boerendeur niet zo goed met een strak RVS railsysteem, maar de smeedijzeren of roestkleurige varianten des te meer. Wat je ook zoekt: onze assortiment heeft vele producten die jou bijstaan in je zoektocht naar het perfecte schuifsysteem.


Uiteenlopende finishes voor elke loftdeur

Een greep uit ons assortiment schuifdeursystemen leidt je langs robuust zwart, authentiek roest en modern RVS. Deze finishes hebben hun eigen karakter en zijn sfeerbepalers: elk op hun eigen manier. Wil je een schuifwand maken of zoek je schuifdeursystemen binnen, dan bepaalt jouw finishkeuze mede wat de uitstraling wordt. Monteer je de RVS-variant bijvoorbeeld op een houten schuifdeur, dan oogt deze zakelijk en sportief. Gebruik je juist een roestkleurig loftdeursysteem, dan wordt jouw deur omgetoverd tot een nostalgisch exemplaar. De zwarte variant zorgt voor prachtig boeren schuifdeurbeslag. Zo kun je op een leuke manier spelen met verschillende soorten en stijlen.


Maak het af met onze schuifdeurkommen en grepen

 

Het bedienen van een loftdeur kan natuurlijk door aan de zijkant van de deur te duwen of te trekken, maar dit is lang niet in elke situatie praktisch. Daarom is er schuifdeurbeslag ontwikkeld dat op of in de schuifdeur gemonteerd wordt. Kies bijvoorbeeld voor boeren deurbeslag wanneer je een robuust schuifdeursysteem hebt – en laat het matchen met identiek deurbeslag op de overige deuren. Let er wel op dat het gebruik van opliggend loftdeur beslag vaak niet praktisch is aan de zijde die langs de wand glijdt, ofwel een greep aan de achterzijde beschadigd de wand en verhinderd de deur in het openen! Hier past men vrijwel altijd een schuifdeurkom toe!

Hoe maak ik een schuifdeur

BENODIGDHEDEN
Zaag
Houten planken
Meetlat
Boor
Mal voor schuin boren
Ophangsysteem
Potlood
Planken

STAP 1
Eerst meet je hoe groot de schuifdeur moet worden. Meet de hoogte en de breedte van het deurgat en tel hier aan beide kanten ongeveer tien centimeter bij op, zodat de hele deuropening en de deurpost overlapt zijn als de deur ervoor hangt.
Let op: het is heel belangrijk dat de deur in zijn geheel open kan. Meet daarom naast de deur of de breedte van de deur daar gaat passen.

STAP 2
Bij het maken van de deur beginnen we met het buitenste frame. Zaag de planken eerst in de juiste maten. Gebruik de mal en boor schuine gaten, waarmee je de latten aan elkaar kunt vastboren zoals in het filmpje.
 
STAP 3
Boerderijdeuren hebben altijd een plank die dwars over de rest heen loopt. Meet (net als in het filmpje) het midden van de plank in de breedte en zet daar een streep. Dit doe je aan beide kanten van de lat. Leg de plank dwars over het frame, zodat de strepen van het midden van de plank precies op de hoeken komen te liggen. Teken de hoek waarin de plank gezaagd moet worden af en zaag dit daarna ook precies over de lijnen. Gebruik weer de mal om schuine gaten te boren en maak de gaten in het frame. Zet de dwarse balk vast.

STAP 4
Maak aan de achterkant van de deur twee houten balken aan de zijkant. Die dienen als een lijst voor de verticale latten die je bij de volgende stap op de deur gaat maken.

STAP 5
Pak de planken met groef en messing en zaag deze in de goede maten. Boor ze een voor een vast op het frame, zoals je in het filmpje kunt zien. De laatste lat zal niet precies passen en daarom moet je deze goed opmeten en op maat zagen.
 
STAP 6
Teken aan de achterkant dwars over de deur een lijn die evenwijdig is aan de dwarse plank aan de voorkant. Boor schroeven langs die lijn, zodat de schuine plank extra stevigheid krijgt.

STAP 7
Meet waar de handvatten aan beide kanten van de deur moeten komen en boor hier alvast een klein gaatje als markering. Verf nu de deur in jouw gewenste kleur en laat dit helemaal opdrogen. Zet daarna de handvatten vast en dan is de deur klaar!

STAP 8
Hang de deur op volgens de handleiding van het ophangsysteem. Wij hebben gezocht naar een ophangsysteem dat betaalbaar is, maar misschien kun jij nog een goedkopere vinden. Let er wel op dat het systeem de juiste maat heeft en dus niet te lang of te kort is voor jouw deur.